Tak dámy, teraz sa môžeme venovať ženským témam. A v tejto oblasti má toho moringa veľa čo ponúknuť. 

Moringa pri silnom krvácaní

Z Moringy profitujú ženy akéhokoľvek veku, ktoré trpia silným krvácaním. Moringa obsahuje veľa železa v kombinácii s množstvom vitamínu C, ktorý podporuje vstrebávanie železa, a aminokyseliny podporujúce krvotvorbu. Moringa tak pomáha rýchlo doplniť stratu krvi a železa. Aj v prípade, ak je krvácanie slabé, profitujú ženy z množstva ďalších dôležitých živín obsiahnutých v Moringe.

Moringa v období klimaktéria

Pre ženy je Moringa v období klimaktéria na nezaplatenie. Možno poznáte sóju ako zdroj takzvaných fytohormónov. Sú to rastlinné látky, ktoré majú na metabolizmus hormónov ženy podobný regulačný účinok ako telesné hormóny. V sójovej bielkovine sa nachádzajú látky podobné estrogénu, ktoré dokážu šetrne zmierniť väčšinu ťažkostí spojených s klimaktériom ako sú návaly tepla, potenie a poruchy spánku. Keďže Moringa obsahuje viac ako dvojnásobok rastlinnej bielkoviny v porovnaní so sójou, je aj vynikajúcim zdrojom fytohormónov.

Okrem toho obsahuje Moringa izoflavóny, ktoré majú podobný účinok ako estrogény a tiež tlmia klimakterické problémy. 

Zeatín

Účinná látka zeatín zodpovedá u rastlín za ich rast. Skutočnosť, že obsah zeatínu v moringe je tisícnásobne vyšší ako v ktorejkoľvek inej rastline vysvetľuje prečo Moringa tak rýchlo rastie. Zeatín zároveň spomaľuje starnutie buniek, čo z neho robí najúčinnejší anti aging produkt vôbec. Okrem toho, že pôsobí proti vráskam, má pozitívne účinky pri nečistej pleti, kožných škvrnách a pokožke so sklonom k zápalom. Zeatín je považovaný za akýsi „splavovač“: účinné látky, ktoré by inak ostali na povrchu kože dopravuje do hlbších vrstiev pokožky.