„Pokiaľ si niekto vysadí moringu oleiferu, budú mu rásť vitamíny priamo pred dverami.“ - Organizácia Trees for Life

Moringa obsahuje všetky vitamíny vo vyváženom pomere; mohla by sa pokladať za „továreň na vitamíny“ alebo snáď za pokladnicu vitamínov. Vitamíny C, E, F a K, beta-karotén a provitamín A, mnoho vitamínov skupiny B, ako je B1, B2, B3, B6, B12 a cholín sa totiž nachádzajú v jednotlivých častiach tejto rastliny.  

Pri nedostatku vitamínov býva človek často vyčerpaný, nedokáže zvládať stres, je nervózny a náchylný na infekčné ochorenia. „Potravinársky priemysel nakúpi staré ovocie, ktoré vinou dlhého skladovania už obsahuje len málo vitamínov alebo dokonca vôbec žiadne, spracuje ho na ovocnú šťavu, zamieša do toho tablety vitamínov a predáva to potom ako „zdraviu prospešné nápoje“, sťažoval sa Eickelkamp z organizácie „Foodwatch“ v „Berliner Zeitung“ v článku na tému „Švindeľ s vitamínmi“ z 11.8.2008. Potravinársky priemysel veľmi rád šetrí na surovinách, pretože tieto tvoria asi 30 % výrobných nákladov. Kilogram kyseliny askorbovej alebo vitamínu C, teda množstva, s ktorým by človek vystačil po celý rok sa dá získať priemyselne vyrábaný iba za 6 eur. Kto vlastne vie, že tie „čerstvé jablká“ môžu byť aj dva roky staré? To sa už dá pokladať za klamanie spotrebiteľa. 


Moringa obsahuje vitamíny v omnoho väčšom množstve ako iné potraviny. Organizácia „Tree for Life“ k tomu poznamenáva: „Pokiaľ si niekto vysadí Moringu, budú mu rásť vitamíny priamo pred dverami.“ Prírodná zelenina býva tým najlepším zdrojom vitamínov, ktoré sa dajú prijímať nepretržite a na rozdiel od umelých vitamínov bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Ľudia väčšinou môžu prášok z aceroly lysej dobre znášať, zatiaľ čo mnohí mávajú po priemyselne vyrobenom vitamíne C (kyseline askorbovej) jasne červené škvrny na tvári. Pre chemika je snáď oboje jednoducho vitamín C, ale nie tak pre náš organizmus. Sme totiž súčasťou prírody a vyvíjali sme sa v kontakte so svojou stravou už po niekoľko miliónov rokov. Celý náš tráviaci systém, náš metabolizmus a náš imunitný systém sú zvyknuté na príjem rastlinnej stravy.  Preto iba vitamíny pochádzajúce z rastlín sú pre nás úplne biologicky dostupné, čo znamená, že iba tie náš organizmus optimálne využíva a iba oni môžu byť riadne spracované. Z tohto dôvodu je dôležité namiesto prehĺtania piluliek jesť živú stravu – ovocie a zeleninu.