Vitamín A je rovnako ako vo všetkých rastlinných látkach aj v moringe prítomný vo forme beta-karoténu.

Beta-karotén alebo provitamín A sa v tele podľa potreby mení na vitamín A. Okrem iného má aj cytoprotektívnu funkciu ako antioxidant a je dôležitý pre optimálnu funkciu zraku, pleti a slizníc. Provitamín A chráni pred rakovinou, srdcovým infarktom a mozgovou mŕtvicou. Tiež zabraňuje spáleniu pokožky slnečným žiarením a chráni pred škodlivými účinkami rakovinotvorných látok. Vzhľadom k tomu, že provitamín A stimuluje produkciu protilátok, ako sú T- a B-lymfocyty, pomáha tiež v boji proti infekciám. Je tiež dôležitý pre telesný rast a zdravý vývin kostí. Vitamín A zohráva dôležitú rolu v syntéze DNA a RNA, vo výrobe adrenalínu a pre plodnosť muža aj ženy.  


Na rozdiel od vitamínu A, ktorý pôsobí vo veľkých dávkach toxicky, nemôžeme sa provitamínom A predávkovať. Oproti preparátom obsahujúcim vitamín A je teda aj Moringa ako zdroj vitamínu A úplne bezpečným zdrojom. Beta-karotén z rastlín sa vstrebáva až desaťkrát lepšie ako synteticky vyrábaný beta-karotén. Listy Moringy obsahujú viac beta-karoténu ako mrkva, konkrétne – v 100 g prášku zo sušených listov Moringy je ho 19 mg. 16 g listov Moringy pokrýva takmer polovicu dennej potreby človeka 1 mg. Kto neje pečeň a výrobky z pečene alebo tučné ryby, riskuje nedostatok vitamínu A. Profesor Biesalski z Univerzity Hohenheim preto hovorí: „Až 70 % potreby vitamínu A musí byť v Nemecku zabezpečených prostredníctvom beta-karoténu. Naše výsledky ukazujú, že beta-karotén z čerstvých a usušených listov stromu moringa je optimálne biologicky využiteľný a môže efektívne vyvážiť nedostatok vitamínu A ako u zvierat, tak aj u ľudí.“ (v „Functional Feed“, Landinfo 3/2003, str. 40).