Prečo moringa posilňuje našu pečeň v jej vitálnych funkciách? Jej horké látky riadia trávenie tukov, odstraňujú usadený tuk a bojujú s nadváhou.

Vláknina posilňuje črevnú flóru, takže sa vyvíja menej škodlivých intestinálnych plynov. Minerálne látky obsiahnuté v moringe zbavujú organizmus metabolických kyselín, ktoré inak zaťažujú pečeň. Proteíny obsiahnuté v moringe ako metionín a cholín napomáhajú k detoxikácii pečene a zbavujú ju tukov. Mangán viaže v metabolických procesoch prebytočný tuk. Zinok pomáha rýchlejšie odbúravať alkohol. Selén a síra, ktoré sú v moringe tiež prítomné, chránia pečeň pred voľnými radikálmi a cytotoxínmi. Chróm optimalizuje účinky inzulínu a zabraňuje, aby sa príliš veľké množstvo cukrov menilo na tuky a zaťažovalo tak pečeň. Vitamíny skupiny B pomáhajú rozkladať toxíny, cukor a alkohol a odľahčujú tak pečeň. Aj omega-mastné kyseliny pomáhajú pečeni znižovať hladinu cholesterolu. Vitamín E chráni pečeň tým, že bráni oxidácii tukov. Moringa udržuje vysokú hladinu glutathionu. Glutathion chráni bunky pečene pred voľnými radikálmi. V štúdii uskutočnenej v roku 2008 na univerzite Putra v Malajzii sa preukázalo, že listy moringy by mohli u potkanov zabrániť poškodeniu pečene spôsobenom podávaním analgetika paracetamolu. Ďalšie štúdie dokazujú, že extrakt z listov moringy chráni pečeň pred poškodením spôsobeným medikamentmi proti tuberkulóze, chráni dokonca aj pred radiačným poškodením a samozrejme aj pred poškodením alkoholom.