Seniori často trpia nedostatkom vitamínu B. Predovšetkým hladina vitamínu B12 je nízka, ale chýba aj vitamín B6 a kyselina listová. 

Starší ľudia nedokážu tieto vitamíny už tak dobre absorbovať. Štvrtina starších ľudí trpí nedostatkom vitamínu C. Nedostatok vitamínu C a vitamínu B6 oslabuje imunitný systém. Tieto vitamíny sú v hojnom množstve k dispozícii v Moringe.

Pozor na nedostatok vitamínov

Aj nedostatok vitamínu A postihuje mnoho seniorov a prináša so sebou problémy so zrakom. Vitamínové doplnky bývajú nebezpečné, pretože v starobe už optimálne nefunguje metabolizmus pečene a v dôsledku toho môže dochádzať aj k predávkovaniu vitamínom A.  Moringa obsahuje prekurzory vitamínu A, beta-karotény, z ktorých si telo môže podľa potreby vitamín A samo vyrobiť.

Muži a ženy by mali denne prijímať 1.200 mg vápnika, ženy nad 65 rokov však prijímajú iba 550 mg, v prípade mužov je to 700 mg. Okrem toho je potrebné si uvedomiť, že absorpčná kapacita čreva voči vápniku klesá s vekom.

Osteoporóze môžete predísť 

Osteoporóza a z toho vyplývajúce zlomeniny krčka stehennej kosti predstavujú v starobe bežné problémy. Moringa je jedným z najlepších zdrojov vápnika vôbec, pretože vápnik z tejto rastliny, rovnako ako všetky ostatné prvky, je dobre biologicky využiteľný. Starší ľudia majú aj zvýšenú potrebu minerálov, ako je zinok, horčík, draslík, selén a chróm.

Nedostatok zinku a selénu oslabuje imunitný systém, nedostatok zinku vedie okrem toho aj k zhoršenému hojeniu zranení. Pre zachovanie duševnej výkonnosti aj v starobe sú ďalej dôležité vitamín B3, vitamín E, vitamín C, železo, vitamín B2, B6, B12 a kyselina listová. Hoci sa obávam, že už to bude nudné: všetky tieto látky sa skutočne v hojnom množstve nachádzajú v moringe!

Profesor Louis M. De Bruin z neziskovej organizácie „Moringa Tree of Life“, zameriavajúcej sa na skvalitnenie výživy predovšetkým pre starších ľudí, ktorí už v starobe strácajú svoju niekdajšiu pozornosť a čulosť, hovorí: „Životne dôležité látky, ktoré moringa obsahuje sú ideálne pre vyrovnanie zhoršeného vstrebávania živín ale tiež ako zdroj antioxidantov, ako ochrana proti sprievodným znakom starnutia, na podporu imunitného systému, na dôkladné okysličovanie tkanív a dobrú cirkuláciu krvi, ako aj pre zachovanie zdravých kostí."