Anti-aging alebo hľadanie elixíru mladosti

Anti-aging alebo hľadanie elixíru mladosti

Starnutiu sa zabrániť nedá. Náš biologický vek vyjadruje roky prežité na svete od nášho narodenia. Jedna vec je dĺžka nášho života, ale niečo celkom iné môže byť, ako sa cítime, alebo ako vyzeráme.


Kozmetika naša každodenná

Kozmetika naša každodenná

V súčasnosti veľmi intenzívne pociťujeme trend starostlivosti o seba, či už v oblasti výživy, fitness, životosprávy alebo celkového zdravia. Stále viac ľudí je ochotných platiť za kvalitu. Keď sme sa už rozhodli investovať do svojho zdravia, záleží na každom detaile.


Slnečná výživa – tretia časť

Slnečná výživa – tretia časť

Keď už poznáme účinky vitamínu D na naše zdravie, asi sa len ťažko zmierime s predstavou, že patríme k tým národom, u ktorých je deficit „déčka“ typický. Vieme vám ponúknuť riešenie a vysvetlíme, ako sa dá zvýšiť hladina vitamínu D v tele.


Slnečná výživa – druhá časť

Slnečná výživa – druhá časť

Počas vývoja ľudstva sme boli neustále vystavení slnečnému žiareniu, ktoré je nevyhnutné na tvorbu vitamínu D. Obavy z rakoviny kože nás naučili vyhýbať sa priamemu slnku, čo v konečnom dôsledku viedlo k celosvetovému poklesu hodnôt vitamínu D v našich organizmoch.


Slnečná výživa – prvá časť

Slnečná výživa – prvá časť

Vitamín D predstavuje výživnú látku, ktorá je pre ľudský organizmus nepostrádateľná. Jeho pozitívne účinky sa zďaleka netýkajú len kostí, ale zasahujú do mnohých oblastí nášho zdravia. Vitamín D výrazne posilňuje našu schopnosť odolávať závažným chronickým ochoreniam.


Čaj z moringy – zelená zdraviu

Čaj z moringy – zelená zdraviu

Sušené listy moringy sú považované za najpotentnejšiu časť rastliny, vzhľadom na obsah antioxidantov a dostupných nutrientov. V porovnaní s inými časťami moringy majú listy najvyšší podiel fenolických zlúčenín, aminokyselín, mastných kyselín a ďalších bioaktívnych nutrientov. Účinný spôsob, akým získať bohatstvo živín, je pripraviť si „vodný výluh“, teda jednoducho povedané - čaj z listov. Samotné listy moringy boli využívané už Rimanmi, Grékmi a Egypťanmi, teda nejde len o trendovú superpotravinu.


Zelený bojovník proti únave

Zelený bojovník proti únave

Vieme už, že moringa má množstvo účinných látok, vitamínov a antioxidantov. Často však nedokážeme superpotravinám a rastlinám bohatým na rôzne prospešné látky, priradiť ich využitie v bežnom živote. Pomôžu nám napríklad s únavou či vyčerpaním?


Moringa - kráľovná medzi superpotravinami

Moringa - kráľovná medzi superpotravinami

Tropický strom, ktorý u nás stále nemá zaslúženú priazeň, nie je žiadnym zázračným homeopatikom a odpoveďou na najzákernejšie choroby sveta. Je to proste rastlina, ktorej účinky vás presvedčia o nesmiernej sile prírody.


Hormón zeatín, prameň mladosti

Hormón zeatín, prameň mladosti

Prečo vyrastie strom moringy o štyri až osem metrov ročne? Prečo tento strom znovu vyrazí, aj keď bol zrezaný až ku koreňom?

„Moringa oleifera je jediná momentálne známa rastlina, ktorá produkuje v dostatočnom množstve pre telo nesmierne dôležitý prírodný neurotransmiter zeatín, ktorý je kľúčový pre správnu distribúciu aminokyselín, vitamínov, olejov, antioxidantov a minerálov tam, kde môžu skutočne prispieť k udržaniu nášho zdravia, resp. kde môžu pomôcť k zmierneniu určitého zdravotného problému.“ 
Erwin Bruhns a Hans-Peter Zgraggen v „Zázračný strom moringa“

Ďalej