Imunita a zmena času: ako sa postarať o vaše zdravie

Imunita a zmena času: ako sa postarať o vaše zdravie

Každoročná zmena času, keď prechádzame z letného na zimný čas (a späť), má vplyv na náš rytmus života. Mnohí z nás si túto zmenu všímajú, keď sa hodiny posúvajú. Aj keď je to len hodina, môže to mať vplyv na náš organizmus, vrátane našej imunity.


Moringa Complete - superpotravina s prírodnými vitamínmi

Moringa Complete - superpotravina s prírodnými vitamínmi

Moringa je v našich končinách ešte stále pomerne neznámym pojmom. V zahraničí si však tento tropický strom našiel svoje miesto vďaka preukázateľným účinkom ako obľúbený doplnok výživy či podpora zdravia pri rôznych ochoreniach.

Čo je Moringa?

Moringa je tropický strom, ktorého listy sú zložené z množstva minerálov, vitamínov a antioxidantov, esenciálnych aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín a má vysokú koncentráciu chlorofylu.


Úskalia rastlinnej stravy a ako ich obísť

Úskalia rastlinnej stravy a ako ich obísť

V súčasných výživových trendoch prezentovaných odbornými kruhmi sa čoraz častejšie skloňuje „plant-based“ strava ako východisko pri prevencii civilizačných ochorení. Minimalizovanie príjmu potravín zo živočíšnych zdrojov je obhajované dvoma zásadnými faktami, a to obmedzením príjmu nasýtených tukov, a obmedzenie príjmu červeného mäsa. Tieto potravinové skupiny sú najčastejšie asociované s ochoreniami kardiovaskulárneho systému, tukového metabolizmu a dokonca vybranými onkologickými ochoreniami.


Anti-aging alebo hľadanie elixíru mladosti

Anti-aging alebo hľadanie elixíru mladosti

Starnutiu sa zabrániť nedá. Náš biologický vek vyjadruje roky prežité na svete od nášho narodenia. Jedna vec je dĺžka nášho života, ale niečo celkom iné môže byť, ako sa cítime, alebo ako vyzeráme.


Kozmetika naša každodenná

Kozmetika naša každodenná

V súčasnosti veľmi intenzívne pociťujeme trend starostlivosti o seba, či už v oblasti výživy, fitness, životosprávy alebo celkového zdravia. Stále viac ľudí je ochotných platiť za kvalitu. Keď sme sa už rozhodli investovať do svojho zdravia, záleží na každom detaile.


Syntetické versus prírodné

Syntetické versus prírodné

Až 80% respondentov uvádza, že v priebehu roka užívajú rôzne multivitamínové alebo multiminerálne doplnky stravy. Najčastejšie v období jesene a zimy v súvislosti s podporou imunity, ale aj prevenciou rôznych aj závažných ochorení. Tento fakt zároveň poukazuje na skutočnosť, že málokto z nás sa spolieha na kvalitu svojej stravy. O to ochotnejšie hľadáme tie správne doplnky v lekárňach. Ako si však vybrať to najlepšie?


Tribulus terrestris, známy aj ako Kotvičník je úžasná rastlina

Prečo je náš Tribulus lepší ako bulharský?

Tribulus terrestris, známy aj ako Kotvičník je úžasná rastlina s množstvom účinkov. Podporuje tvorbu testosterónu a zvyšuje fyzický výkon športovcov, ktorí vďaka nemu dosahujú lepšie výsledky. Navyše jeho skvelé účinky ocenia všetci tí, ktorí si chcú zlepšiť svoj sexuálny život a potenciu.


RED MORINGA SPORT - silnejšia ako bulharský tribulus

Red Moringa Sport - silnejšia ako bulharský tribulus

Tribulus terrestris je nenápadná rastlinka známa z  Ayurvédy, ktorá sa väčšinou odporúča v súvislosti so zdravím muža vrátane jeho sily a vitality. Jej účinok zahŕňa aj kardiovaskulárne a urogenitálne zdravie. Výživové doplnky s obsahom Tribulusu sú zamerané na zlepšenie libida, zvýšenie hladiny testosterónu a s tým súvisiace zvýšenie budovania svalovej hmoty a celkovej efektivity fyzického tréningu.


Tabletky na chudnutie - mýtus, s ktorým zázračne neschudnete

Tabletky na chudnutie - mýtus, s ktorým zázračne neschudnete

Málo ľudí je dnes spokojných so svojou postavou. Všetci by chceli schudnúť čo najjednoduchšou a najrýchlejšou cestou. V súčasnosti existuje mnoho prípravkov a tabliet na chudnutie, ktoré sľubujú rýchle a pohodlné zníženie telesnej hmotnosti. Odbúravanie tuku nejde len tak ľahko, bez cvičenia a zmeny stravy. Pravda je taká, že o tabletkách na chudnutie možno nájsť množstvo článkov, ktoré neznalého človeka zavádzajú a lákajú. My vám tento mýtus vyvrátime!

Ďalej