Vitamín E je jedným z najdôležitejších antioxidantov, ktorý zabraňuje vzniku rakoviny, srdcových chorôb, diabetes a chráni pred predčasným starnutím. Vitamín E nie je len jedným z najsilnejších blokátorov voľných radikálov, ale posilňuje a chráni aj ďalšie antioxidanty, ako je vitamín A, pred oxidáciou.

To z neho robí najdôležitejší z vitamínov rozpustných v tukoch. Vitamín E je však aj jednou z najdôležitejších ochrán pred toxínmi prítomnými v životnom prostredí. Tiež je považovaný za vitamín podporujúci plodnosť. Prispieva k pružnosti pleti a urýchľuje proces hojenia. Okrem toho, že podporuje prívod kyslíka a živín do buniek, chráni a udržuje bunkovú membránu dostatočne priepustnú.

Vitamín E zabraňuje trombóze a embóliám, pretože bráni adhézii krvných doštičiek a udržuje nízku viskozitu krvi. Okrem toho má liečivé účinky pri anémii, šedom zákale, stareckých škvrnách, vysokých hodnotách cholesterolu, neuropatii, kardiovaskulárnych chorobách, neplodnosti,  oslabenej imunite a problémoch s pečeňou. Prášok z Moringy obsahuje 113 mg na 100 g čerstvých listov. Vzhľadom k tomu, že denná dávka je asi 14 mg, je táto potreba pokrytá už práškom z 15 g usušených listov.

Moringa je tak jedným z najbohatších potravinových zdrojov vitamínu E.