Jedna z najčastejších otázok žien, ohľadne chudnutia je,  či a ako sa dá schudnúť na stehnách. Myslite na to, že chudnutie len zo stehien ako svalovej partie je mimoriadne náročné. Pri chudnutí zo stehien si však treba dať práve na pohyb špeciálny pozor. Príliš veľa pohybu nesprávneho typu pohybu by mohlo spôsobiť neželané zväčšenie tejto partie.

Tuky alebo veľké stehenné svaly? 

Pred nastavením správneho režimu v snahe schudnúť zo stehien, najprv zistite, či máte len veľké stehenné svaly alebo naopak veľa tuku. Ako na to? 

  • Vystrite nohu
  • Napnite svaly
  • Chyťte kožu na stehnách medzi vaše prsty

Ak chytíte veľké množstvo kože medzi prstami, ide o tuk. V prípade, že je ho naozaj veľa, pravdepodobne trpíte celulitídou. Naopak, ak vám medzi prstami ostane len málo kože, vaše nohy sú svalnaté a celulitída sa prejaví len minimálne. 

Chcete štíhlejšie stehná? Riaďte sa týmto...

1. Znížte kalorický príjem 

Schudnutie zo stehien vyžaduje zníženie kalorického príjmu, približne o 500 kalórií za deň. Dávajte však pozor, aby denný príjem kalórií neklesol pod hraničnú hodnotu cca 1200 kcal. Pokiaľ už teraz jedávate menej, v žiadnom prípade neznižujte kalorický príjem. V tomto prípade si jedlá rozložte na 4-5 porcií denne. 

2. Kvalita stravy a pitný režim

Pri správnom chudnutí zo stehien zjedzte denne aspoň 2 kúsky zeleniny, doobeda nejaké ovocie a zjedzte denne aspoň 70 – 100 gramov bielkovín, čím skvalitníte svalovú hmotu a zrýchlite spaľovanie tukov. Dôležité je vypiť denne aspoň 7 pohárov čistej vody. 

3. Pohyb je dôležitý

Ak chcete úspešne dosiahnuť svoj cieľ nájdite si čas aspoň 3 krát v týždni na pohybovú aktivitu. Chudnutie zo stehien najviac podporia kondičné cvičenia ako sú stacionárny bicykel či rýchla chôdza. Skúste vydržať aspoň 50-60 minút. Existujú rôzne účinné cviky na stehná, ktoré by ste ku kardio cvičeniam mohli zaradiť. Nepresiľujte sa, pretože príliš náročné tempo môže spôsobiť výrazné zmohutnenie svalstva a neželané zväčšenie objemu.  

4. Beh

Beh je zaručeným pomocníkom na získanie štíhlych stehien a tvarovanie krásnych nôh. Medzi najúčinnejšie patrí vytrvalostný beh a to hlavne pre ženy, ktoré majú široké boky, pretože pomáha zmenšiť veľkosť svalov a znížiť obsah tuku okolo svalu a samotné stehná potom vyzerajú menšie. Samotný beh je veľmi komplexným cvikom, ktorý bude postupne meniť veľkosť, ale ja vzhľad stehien. Odporúča sa vykonávať vytrvalostný beh s malým alebo žiadnym sklonom. 

5. Trpezlivosť ruže prináša

Pri každom chudnutí bude potrebná vaša trpezlivosť. To platí aj pri chudnutí zo stehien. Snažte sa byť vytrvalý, zamilujte si zdravší životný štýl a pohyb a nielenže schudnete, ale budete sa aj omnoho lepšie cítiť. Okrem toho si počas chudnutia sledujte dosiahnuté výsledky. Merajte si obvod stehna a zadku cca raz v týždni. Pokiaľ sa snažíte a dodržiavate predchádzajúce zásady, určite zaznamenáte úbytok tuku a centimetrov. 

Zjednodušte si chudnutie s našou Moringou  

Pri obmedzení stravy veľakrát prichádza nielen strata tuku, ale aj svalov. Naša „zázračná“ Moringa Caribbean, v podobe kapsúl alebo prášku, doplní do organizmu potrebné vitamíny, ktoré pri spaľovaní tukov a obmedzenej strave telu chýbajú. Ideálne je prijímať minimálne 4g Moringy za deň vo forme prášku, kapsúl alebo ich kombinácie. Výhodou pri chudnutí zo stehien s Moringou je jej vysoký podiel rastlinných bielkovín. Moringa karibská má dokonca vplyv nielen na znižovanie akumulácie tuku v tele, ale aj na rýchlejšiu stratu tuku