Pripravené na sušenie

Zber a spracovanie Moringy Karibskej

Čerstvá Moringa musí byť spracovaná bezprostredne po jej zbere, preto tento proces zabezpečujeme ešte priamo na ostrove St.Lucia. Len tak sa dá dosiahnuť, aby prach Moringy neobsahoval žiadne plesne, ani baktérie. Každá jedna šarža prechádza kontrolou kvality.


Tradičný príchod na plantáž. Moringa nám opäť krásne podrástla

Naša návšteva plantáží v októbri 2015

Plantáže chodíme kontrolovať pomerne často. Naša posledná cesta na Svätú Luciu v Karibiku bola v októbri 2015. Aj tentokrát sa nám potvrdilo, že sme Moringu zverili do rúk tých správnych ľudí. Starajú sa o ňu s láskou a ona čoraz viac rastie do krásy a výšky. Presvedčte sa sami.


Plantáž skontrolovaná, sme spokojní, ešte jednu spoločnú foto a odchádzame.

Kontrola plantáží na Vianoce 2015

Aj tentokrát sme najkrajšie sviatky v roku strávili priamo v Karibiku na našich plantážach. Uistili sme sa, že o Moringu je naozaj dobre postarané. Zostali sme tiež príjemne prekvapení, ako rýchlo nám Moringa opäť od našej poslednej návštevy v októbri podrástla.


Jedna z našich ciest na plantáže v Karibiku

Jedna z našich ciest na plantáže v Karibiku

V Karibiku sme boli už niekoľkokrát, ale stále nás neprestáva prekvapovať svojou krásou. Prirástol nám k srdcu o to viac, že tu pestujeme Moringu na vlastných plantážach. Za pestovaním kvalitnej Moringy stojí veľa úsilia a práce. Počas našej neprítomnosti sa nám o plantáže starajú s láskou naši plantážnici. A takto nejako vyzerá náš jeden deň z mnohých priamo na plantáži.


Transport moringy na Slovensko

Priamo po vypestovaní a spracovaní Moringy sa púštame do transportu z ostrova Sv.Lucia v Karibiku priamo na Slovensko. Samotný transport pre nás zabezpečuje medzinárodná spoločnosť UPS. Ako je aj z fotografií nižšie vidieť, doručenie z ostrovných plantáží až do Bratislavy trvá iba 5 dní. Aj preto je naša Moringa vždy taká čerstvá a kvalitná.


Zakladanie firmy na Svätej Lucii

Pestovanie Moringy má na ostrove Sv.Lucia dlhú históriu. Založením firmy a plantáží sme sa stali prvými Európanmi, ktorí pestujú Moringu na tomto karibskom ostrove.


Ako sme sadili Moringu

Na ostrove Svätá Lucia, sme sa rozhodli založiť vlastné plantáže s Moringou. Našli sme ideálne miesto s ideálnou pôdou. Karibik je známy tým, že jeho pôda je vulkanická teda o to viac živín naša Moringa obsahuje. Kým sme sa, ale dostali k samotnému sadeniu Moringy dalo nám to veľa práce. Plantáže  sme museli vyčistiť a upraviť pre pestovanie.  Nakoniec sme, ale všetko zvládli a takto vyzeralo sadenie našich prvých Moríng.


Ako sme zakladali plantáže na Svätej Lucii v Karibiku

Naše rozhodnutie pestovať Moringu na ostrove Svätá Lucia bolo správne. Po dlhom hľadaní vhodného  miesta, sme nakoniec našli ideálne  plantáže pre našu Moringu. Samozrejme, že sme ich museli upraviť a pripraviť na samotné pestovanie. A takto to vyzeralo...


Ako vyzerajú listy Moringy

Ako vyzerá Moringa?

Moringa nie nadarmo nesie názov Rastlina života. Každá jej časť sa dá zúžitkovať a využiť pri rôznych  zdravotných neduhách.


Prvýkrát na ostrove Svätá Lucia v Karibiku

Prvýkrát na ostrove Svätá Lucia v Karibiku

Naše prvé stretnutie s Karibikom a zároveň s Moringou. Moringu sme spoznali na ostrove Svätá Lucia. Je to nezabudnuteľná rastlina, ktorej účinky nás zaujali hneď na prvý krát .Preto sme sa aj rozhodli ju na tomto ostrove pestovať.