Taktiež potrebujete prijímať viac kalórií. Ale „jesť za dvoch“ neznamená jesť dvakrát toľko. Znamená to, že potraviny, ktoré jete sú hlavným zdrojom výživy pre Vaše dieťa. Primeraná, vyvážená strava bude najlepšia pre Vás a Vaše dieťa. 

Je všeobecne známe, že dobrá výživa pred otehotnením je veľmi dôležitá kvôli množstvu „zásob živín“, ktoré sú nutné pre otehotnenie. Proces výživy organizmu pred otehotnením je procesom „budovania imunitného systému v období prípravy na tehotenstvo a je známe, že je jedným z najvýznamnejších faktorov v určovaní úspešnosti počatia a vynosenia zdravých detí. Produkty Moringy sú používané na boj s podvýživou, špeciálne u detí a dojčiacich matiek. Mať správne vyváženú stravu počas tehotenstva je extrémne dôležité, keďže strava prijímaná v tomto období priamo súvisí so zdravím plodu.

Takže dopĺňanie živín prostredníctvom Moringy je nesmierne dôležité pre získanie dostatočného množstva vitamínov a minerálov, rovnako ako aj iných výživových látok. Všetky tehotné ženy sú dnes uvedomelé vo veciach svojho zdravia počas tehotenstva, avšak príjem živín u týchto žien sa čím ďalej tým viac znižuje, keďže sú náchylné k nechutenstvu, nevoľnosti a nedostatku energie, čo robí prípravu správneho jedla ešte ťažšou. Takže potreba príjmu dodatočných živín sa zvyšuje, pričom tento príjem sa stáva výrazne efektívnejším, ak sa tieto živiny prijímajú vo forme výlučne prírodného výživového doplnku. Tehotná žena potrebuje viac železa pre výrobu väčšieho množstva hemoglobínu pre všetku tú dodatočnú krv, ktorú jej organizmus musí vytvoriť. Viac železa potrebujú tiet ženy taktiež pre rast plodu a placenty

Novonarodené dieťa má len tri potreby a to sú teplo poskytované náručím matky, materské mlieko z jej prsníkov a bezpečie z vedomia jej prítomnosti. Dojčenie spĺňa všetky tri potreby. Materské mlieko obsahuje množstvo protizápalových látok ako napríklad žlčové soli stimulujúce lipázu, laktoferín a imunoglobín. Materské mlieko ochraňuje organizmus dieťaťa pred mikroorganizmami.  Je dokázané, že IQ u detí je v priemere o 7 bodov vyššie, ak boli dojčené.  Deti výlučne dojčené majú výrazne menšie riziko vzniku Diabetu Mellitus typu 1 (najčastejšia forma cukrovky). Dojčenie sa javí ako prostriedok pre redukciu rizika vzniku alergií, respiračných infekcií a infekcií tráviaceho traktu

Termín, ktorý sa používa pre označenie bylín alebo potravín, ktoré zvyšujú tvorbu mlieka, je galactogogue.  Moringa účinkuje ako galactogoguum a zvyšuje tok alebo produkciu materského mlieka. Užívanie Moringy matkou dáva predpoklad tvorbe maximálne efektívneho materského mlieka, vytvárajúceho ešte viac výživových prvkov prostredníctvom širokej škály životne dôležitých živín prirodzene dostupných matke. To poskytuje primárny zdroj výživy pre novorodené deti predtým, než sú schopné prijímať a stráviť iné potraviny. Všetci inštinktívne vieme, že materské mlieko je tou najlepšou prírodnou potravinou pre vyvýjajúce sa dieťa a Moringa môže bzť nástrojom v pomoci matkám prodkovať väčšie množstvo tejto vzácnej potravy. Aby sme to vyjadrili jednoduchšie, ak matka zlepší svoje zdravie užívaním Moringy, všetky zdravotné výhody získané jej užívaním sa v budúcnosti prenesú na jej dieťa, čo vedie k zlepšeniu jeho zdravia. Listy Moringy sú neporovnateľným zdrojom séru obsahujúcich aminokyselín metionínu a cystínu, ktoré sú často pre organizmus „nedostatkovým tovarom“.    

Prírodné zložky listov Moringy a strukových plodov sú odpoveďou prírody pre pomoc matkám vytvárať hojné množstvo vysokovýživného materského mlieka pre ich deti. Pre novonarodené dieťa je veľmi dôležité čo najskôr dostať životne dôležité výživové látky ako napríklad „dobré tuky“ (DHA a EPA) pre rozvoj mozgu, ochranných faktorov imunitného systému, stráviteľných proteínov, aminokyselín argenínu a histidínu a mnoho ďalších látok, aby sa u neho mohol začať rozvoj celého organizmu. Listy Moringy zvyšujú Vašu energiu prirodzeným spôsobom a sú pozoruhodným zdrojom výživy. Táto „energická výpomoc“ nie je založená na prítomnosti cukru, takže pôsobí dlhodobo. Matky, ktoré užívali Moringu počas tehotenstva boli schopné produkovať oveľa väčšie množstvo materského mlieka omnoho rýchlejšie po pôrode oproti matkám, ktoré Moringu neužívali.